טיפול IV בויטמינים מבטיח פתרון ושיפור מצבים רפואיים - באמצעות עירוי של וויטמינים ומינרלים שונים

קבוצת ויטמין B היא קבוצה של 8 ויטמינים מסיסים במים הנחשבים כויטמינים מורכבים מקבוצת B. הגוף אינו מסוגל לאגור או לייצר את הוויטמינים האלו – ולכן יש להשיגם באמצעות תזונה, שכן הם נחוצים לתפקודי גוף רבים.

בקליניקה אנחנו משתמשים בתרכובת ויטמינים תוצרת שוודיה.

טיפול IV בויטמינים

ויטמיני קומפלקס B כוללים:

B1

הלא הוא תיאמין

הכרחי לתפקוד המטבולי, מכיוון שהוא עוזר להמיר חומרים מזינים לאנרגיה.

B2

ריבופלבין

עוזר להמיר חומרים מזינים לאנרגיה, ומשמש גם כנוגד חמצון.

B3

הלא הוא ניאצין

חיוני לייצור ותיקון DNA לתפקוד המטבולי ולאיתות הסלולרי.

B5

הלא היא חומצה פנטותנית

מסייעת לייצור כולסטרול והורמונים, בנוסף לחלקה החשוב בתהליך המטבולי.

B6

הידוע גם בשם פירידוקסין

הכרחי למטבוליזם של חומצות אמינו, ייצור תאי דם אדומים וייצור נוירוטרנסמיטורים.

B7

ביוטין

מווסת את ביטוי הגנים, ומסייע לתפקוד המטבולי על ידי פירוק פחמימות ושומן.

B9

הידוע גם בשם חומצה פולית

חיונית לחילוף החומרים של חומצות אמינו, לצמיחת התאים ולחלוקתם, וליצירת תאי דם אדומים ולבנים.

B12

הידוע גם בשם קובלמין

חיוני לסינתזת DNA וייצור אנרגיה ברמה תאית.
B12 עוזר לתאים בתהליך חילוף חומרים וליצור אנרגיה.
מחסור ב-B12 עלול להוביל לאנמיה, מצב הנגרם מרמות נמוכות של תאי דם אדומים אשר גורם לחולשה, עייפות וחוסר אנרגיה.

למרות שויטמינים אלו מקובצים יחד בשל מאפייניהם המשותפים, כל אחד מהם הוא בעל תפקיד ייחודי וחיוני משלו. הגוף זקוק לכמות שונה של כל ויטמין, המחושבת בנוסחאות של תוספי ויטמין B-קומפלקס.

אך ישנם עוד מספר וויטמינים, החיוניים לא פחות מקבוצת וויטמיני B:

C

ויטמין C

רכיב תזונתי חיוני בעל מספר תפקידים בגוף. מהווה נוגד חמצון חזק, בעל היכולת לנטרל תרכובות לא יציבות בגוף הנקראות רדיקלים חופשיים. בנוסף, הוא עוזר למנוע ולהפוך נזק לתאים הנגרם על ידי תרכובות אלו.
ויטמין C מקדם את הביוסינתזה של קולגן, שהוא חלק בסיסי ברקמות החיבור. כחלק מתפקיד זה, ויטמין C עשוי להפחית סימני מתיחה ומהווה מרכיב חיוני בריפוי פצעים.
בנוסף, הוא גם מעורב במספר תהליכים ביוכימיים, שרבים מהם קשורים לבריאות החיסונית.
ויטמין C – מקדם את הצמיחה וההתפשטות של לימפוציטים, המתפקדים כחלבונים שתוקפים חומרים זרים או מזיקים בדם. ניתן להגדירם כסוג של תא חיסון המגביר את כמות הנוגדנים במחזור הדם.

E

ויטמין E

שייך למשפחת הויטמינים המסיסים בשומנים. תפקידו העיקרי בגוף הוא אנטיאוקסידנט, המנטרל פעילות של רדיקלים חופשיים. בנוסף לכך, הוא גם בעל תפקיד בתהליך ייצור כדוריות הדם האדומות ומסייע בניצול ויטמין K.

D2

ויטמין D2

ויטמין D חיוני לתפקוד תקין של העצמות, השיניים, הכליות והכבד, ולמניעת שורה של מחלות ידועות כמו אוסטיאופורוזיס ורככת – שכן הוא משפיע על ספיגת הסידן בגוף. בשנים האחרונות מרבים לדבר ולכתוב על ויטמין D, ומתפרסמים עוד ועוד מחקרים הקושרים את המחסור בו למחלות שונות ולבעיות בריאות רבות.

A

ויטמין A

דרוש לצמיחה ולהתפתחות תקינה, לחיזוק המערכת החיסונית, לראיית לילה תקינה ולבריאות העור. ממלא תפקיד חיוני בשמירה על הרקמות הריריות אצל מספר איברים שונים – וביניהם העיניים, הריאות, הקיבה ואיברי המין. בנוסף, ויטמין A ממלא תפקיד בשינוע הברזל אל תאי הדם האדומים, וייצור מולקולות המוגלובין.

K

ויטמין K

תפקידו העיקרי של ויטמין K הוא לסייע בקרישת הדם, אך הוא חשוב מאוד גם עבור בניית עצמות. קיימים שני סוגים של ויטמין K. הנפוץ ביותר הוא ויטמין K1, המסייע בתהליך קרישת הדם ובבניית כלי הדם.

טיפול IV בויטמינים מאפשר אספקה של חומרים מזינים וקריטיים לגוף ישירות דרך הווריד. כאשר ויטמינים וחומרי תזונה חיוניים אחרים מועברים ישירות לזרם הדם, הם עוקפים את מערכת העיכול, שם רבים מהם הולכים לאיבוד ואינם נספגים.

שיטה זו יכולה להיות מועילה במיוחד עבור אנשים החווים בעיות במערכת העיכול, אשר עלולות לפגוע בספיגה הטבעית של חומרים מזינים או של וויטמינים רבים.

אספקת החומרים ישירות למערכת הדם מאפשר לוויטמינים ולחומרי ההזנה הללו להיספג במהירות וביעילות בגוף, להעביר חומרים תזונתיים ישירות לתוך התאים, ולהניב תוצאות מיטביות.

מי שברצונו להרגיש ולהיראות במיטבו – יכול להפיק תועלת מעירויIV !

היתרונות הרבים ברורים וידועים הם, לדוגמה:

שיפור המצב הנפשי, חיזוק מערכת החיסון, הגנה מפני וירוסים ושפעת, ושיפור מראה ואיכות העור
(על ידי תמיכה בייצור קולגן).

הטיפול שאנחנו מציעים בקליניקה מכיל:
ויטמינים B1 , B2, B6, B5, B3 – ניקוטינאמיד, B12, ביוטין, חומצה פוליט, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין D2, ויטמין E ויטמין K1

לאחר יעוץ בקליניקה – ניתן לבדוק ולהחליט על צורך בטיפול IV וויטמינים.

References

  1. International Foundation for Gastrointestinal Disorders. Malabsorption. 2019; https://www.iffgd.org/other-disorders/malabsorption.html?showall=1. Accessed 2020 Oct 5.
  2. Blaauw R, Osland E, Sriram K, et al. Parenteral Provision of Micronutrients to Adult Patients: An Expert Consensus Paper. JPEN J Parenter Enteral 2019;43 Suppl 1:S5-s23.
  3. Clark A, Imran J, Madni T, Wolf SE. Nutrition and metabolism in burn patients. Burns Trauma. 2017;5:11-11.
  4. Think Kidneys. Nutritional considerations in adult patients with acute kidney injury. London: NHS England, UK Renal Registry; 2019: https://www.thinkkidneys.nhs.uk/aki/wp-content/uploads/sites/2/2017/12/Think-Kidneys-Nutrition-Guide-final.pdf. Accessed 2020 Oct 13.
  5. Flannery AH, Adkins DA, Cook AM. Unpeeling the Evidence for the Banana Bag: Evidence-Based Recommendations for the Management of Alcohol Associated Vitamin and Electrolyte Deficiencies in the ICU. Crit Care Med. 2016;44(8):1545-1552.
  6. Ali A, Njike VY, Northrup V, et al. Intravenous micronutrient therapy (Myers' Cocktail) for fibromyalgia: a placebo-controlled pilot study. J Altern Complement Med. 2009;15(3):247-257.
  7. Krishel S, SaFranek D, Clark RF. Intravenous vitamins for alcoholics in the emergency department: a review. J Emerg Med. 1998;16(3):419-424.
  8. Freige C, Butcher R. Intravenous Multivitamin Therapy versus Oral Multivitamin Use in Hospital or Outpatient Settings: Clinical Effectiveness and Guidelines. (CADTH Rapid response report: reference list). Ottawa (ON): CADTH; 2020: https://cadth.ca/sites/default/files/pdf/htis/2020/RA1082-%20IV%20Multivitamins%20Final.pdf. Accessed 2020 Oct 5.
  9. Shea BJ, Reeves BC, Wells G, et al. AMSTAR 2: a critical appraisal tool for systematic reviews that include randomised or non-randomised studies of healthcare interventions, or both. BMJ. 2017;358:j4008.
  10. Avenell A, Smith TO, Curtain JP, Mak JC, Myint PK. Nutritional supplementation for hip fracture aftercare in older people. Cochrane Database Syst Rev. 2016;11(11):Cd001880.
  11. Liberati A, Altman DG, Tetzlaff J, et al. The PRISMA statement for reporting systematic reviews and meta-analyses of studies that evaluate health care interventions: explanation and elaboration. J Clin Epidemiol. 2009;62(10):e1-e34.
  12. Rehou S, Shahrokhi S, Natanson R, Stanojcic M, Jeschke MG. Antioxidant and Trace Element Supplementation Reduce the Inflammatory Response in Critically Ill Burn Patients. J Burn Care Res. 2018;39(1):1-9.
דילוג לתוכן